The Nike Blast 2012

I helgen var det då dags för det stora träningsconventet ”The Nike Blast” som samlade 1 800 träningssugna människor i Globen, där de då körde 5 pass parallellt på schemat under hela dagarna!

 

Jag startade dagarna med en rejäl frukost:

20120205-191550.jpg

Lowcarbbröd, kokt ägg och turkisk yoghurt med blåbär, frön och kokosflingor. Koffeinfritt kaffe (ja, försöker avgifta lite igen) fick fullända måltiden.

 

Sedan var det dags att traska över till Globen. En sådan här dag är det galet skönt att bo nära…! Hade checkat in dagen innan men det var vi många som hade gjort, vilket ledde till en del köande i kylan. Väl inne var det strax dags för dagens första klass:

 

Dans BLAST med Per Markussen och Morgan Moroue. Här avslöjades tyvärr den första arrangörsmissen: De hade inte säkrat golvet ordentligt så både mattorna och det underliggande trägolvet började glida runt när vi kom igång med koreografin. Trots bra instruktörer och en kul klass gjorde det att jag gav upp halvvägs in och istället började lokalisera goodiebagen och de sköna skorna som ingick i biljetten. Något som för övrigt gjorde att det blev ett lite sektliknande intryck, nästan ALLA hade nikeskor i rosa och vitt och många hade gratistoppen på. Välmatchat får man väl kalla det…

 

Eftersom jag hoppade av förra klassen så hoppade jag istället in på nästa. Alla klasser i stora hallen var det fritt att deltaga i och detta var NTC Masterclass. NTC är en Iphoneapp från Nike och här var det ett slags cirkelpass med FEM olika instruktörer som körde en cirkel var, svettigt värre och mina magmuskler tog slut redan här – vilket märktes resten av helgen…

 

Efter det testade jag en riktigt rolig grej: MUDO Taekwondo. Här parades vi ihop två och två och fick köra teknikträning av rundspark på mitzar (kuddar som träningspartnern håller i). Lärorikt och kul!

 

Efter det smet jag hem och käkade lunch, hade även nötter och babybels i ryggan, men nu var det läge med mat! Efter lunchen var det åter tillbaka på det instabila golvet i stora hallen. Denna gång för Latin vs. Ragga med Kimmo Jukuri och Robert Sörensen. Grymma killar som körde varsin stil och byggde upp passet successivt. Två dansstilar som funkade riktigt bra att kombinera!

 

20120205-191630.jpg

Globen omvandlad till gruppträningssal

 

Global Yoga PLAY var namnet på nästa pass. Leddes av Johanna Andersson och utan yogamatta, på ett golv av filt så var det svårt att slappna av men som Johanna sa: ”Ni yogar i mitten GLOBEN, rätt häftigt va?”. Sen att jag är långt ifrån yogisk och behöver stretcha ut lite här och var behöver vi inte prata mer om…

 

Avslutade lördagen med Body Combat 51- Release! Passet leddes av Fredrik Andersson och Michael Stenhouwer. De körde järnet och passet gick fort! Skönt att man kört så mycket combat att man kan sätta koreografin även när man är trött!

 

Idag vaknade jag och hade träningsvärk lite här och var redan innan dagen började… Undrade lite vad jag gett mig in på som anmält mig till Ruffietraining med Musse Hasselvall och Usama Aziz. Kunde inte ta några bilder men googlar ni så hittar ni säkert något. Kampsport men utan  slag och sparkar. Man kör två och två, varierar samarbetsövningar (tex: stå i skottkärra, gör en armhävning och dra in knäna mot magen) med kampövningar (tex: ta brottargrepp och försök komma loss från varandra) och styrkeövningar (tex: burpees = armhävningsposition, hopp fram, upphopp, hopp tillbaka). Vi körde i nästan en timme och tiden flög, riktigt kul!

 

Nästa pass lyckades jag byta till mig i sista sekund då jag kände att en till NTC-klass kunde bli för tufft. Gick istället på Feel for Step med Robert Sörensen. Robert är en duktig pedagog men med en gigantisk sal, avsaknad av speglar och det faktum att jag inte kört step sedan jag bodde i Nynäs, gjorde att jag var rätt lost i koreografin. Mycket snurrar i kombination med en stepbräda är inte min starka sida. Bjuder i alla fall på en bild från stepsalen:

20120205-191606.jpg

Efter en halvförvirrad stepklass där jag till en viss del mest stod och kliade mig i huvudet så fortsatte vi med mer koreografi: Calvinography med Calvin Wiley. Denna klass var lite mer lik vanlig dance aerobics så jag hängde med hyfsat, även om den jazziga stilen inte är min favorit. Riktigt roligt blev det mot slutet när han fick med sig hela gruppen upp på scenerna och verkligen utnyttjade rummet till att bara dansa loss!

 

BodyART med Marvin Foster Jr stod på schemat. Jag visste inte riktigt vad som väntade och hade nog egentligen velat gå på en mer yogainriktad klass här. Detta var en funktionell träningsklass med vissa tunga inslag, blandat med yoga och stretcher. Säkert bra när man är utvilad men mina magmuskler skrek när de närmade sig något som ens liknande plankan… Detta koncept kommer det vara utbildningar i till våren i Stockholm, så efter det så lär det dyka upp på ett gym nära dig!

 

Efter detta smet jag hem och käkade mellis och sov i en halvtimme – välbehövligt!. Lunch hade intagits mellan två klasser tidigare under dagen, under en av showerna som Nike slängt in i schemat. Lite spännande att det mitt i lunchpausen kommer ett gäng dansare mitt där alla sitter:

 

20120205-191704.jpg

 

Efter tuppluren var jag inte särskilt taggad att gå tillbaka för ett sista pass: AfHo (en dansklass som kombinerar Afro och House) med Åsa Fornander. Jag var dock nyfiken på att träna för Åsa som har ett gott rykte och jag ångrade mig inte! Hon var grymt härlig och började dessutom med att be alla att ta i efter egen förmåga och dansa ur träningsvärk ur kroppen. Detta gjorde det mindre prestigefullt och från att varit opepp så märkte jag hur passet blev roligare ju längre tiden gick, trots att alla rörelserna inte satt 100%, vilket får vara ett gott betyg!

 

Efter detta traskade jag hem och även om kroppen skriker av trötthet så känner jag mig ändå laddad av energi!

 

20120205-191643.jpg

 

Om du orkat läsa ända hit så är jag imponerad! Skrev denna sammanfattning även för min egen skull och den blev lite längre än vad jag tänkt! Nu ska jag se på film, dricka te och äta choklad. Välbehövligt!

5 reaktioner på ”The Nike Blast 2012”

  1. Jag orkade i alla fall läsa men blev trött i kroppen redan efter första passet. Låter som om det var roligt! :) Säkert mycket varmare i Globen än i stallet idag.

  2. Jag orkade också läsa allt ;)

    Lät som en riktigt rolig helg! Vilken lyx att ha så nära att du kunde smitta hem för lunch och power nap.

  3. Pingback: Imorgon smäller det! | Malin Stang

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen