Topploppet 2011

Sitter och njuter av en kopp té och lite mörk choklad efter en träningsfylld dag! Idag var det nämligen dags för höstens löputmaning: Topploppet i Hagaparken. När vi anmälde oss var det dels för att hålla löpmotivationen uppe under hösten och dels för att göra något kul med tjejgänget. Tyvärr blev några av tjejerna sjuka så idag var det jag och Madde som tappert ställde upp:

 

Innan start!

Loppet går i olika distanser och vi satsade på 5-kilometersloppet. Jag har visserligen som mål att springa milen innan mitten på november men i en tävlingssituation vill jag vara säker på att jag klarar distansen.

 

När vi kom till Hagaparken så var det hög musik, massor av folk och en rätt skön stämning. Vi lämnade värdesaker och väskor och försökte sedan ta oss till bra startplatser utan att hamna i den alltför hurtfriska uppvärmningen á lá friskis & svettis. Utan att jag riktigt vet hur det gick till så hamnade jag i alla fall i första startledet i min startgrupp och det gjorde starten väldigt behaglig. Minns med fasa trängseln från Vår Ruset! Väl iväg så kom jag snabbt in i ett bra flyt. Jag hade med mig min egen musik i lurarna och tog ur dem när det kom stationer med underhållning. Längs med banan fanns det nämligen både bellmantrubadurer, cheerleeders, sambadansare och gospelkörer! Drygt halvvägs in i loppet fick jag lite håll och mjölksyra i en lång uppförsbacke, men det släppte och med en km kvar så kände jag: ”Nu är det max en låt kvar efter denna så nu öser jag!” och det lönade sig. Kunde spurta in i mål på en personbästa tid: 26.58 och placerade mig på plats 148 av drygt 1200! Överlag hade jag alltså en bra känsla i kroppen under hela loppet och kunna springa och le till hejarklackar och musikerna längs med banan.

 

Väl i mål fick vi en medalj och en goodiebag som bland annat innehöll en film, en tidning (Topphälsa såklart), vatten, måltidsbar och banan. Inte sådär jättemycket ätligt för mig, men jag stoppade i mig två ägg som jag hade med mig och kompletterade med lite nötter och torkad frukt som delades ut i ett av sponsortälten. Innan jag cyklade hemåt så satt vi i gräset, njöt av det fantastiska vädret (t-shirtväder 1:a oktober!) och hejade på mil-löparna.

2 reaktioner på ”Topploppet 2011”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen