Utförsäljningar = Win Win?

Houdinis höstutförsäljning på Äventyrskontoret i Nacka lockade stora mängder folk! 7:00 i morse slog de upp portarna för att sedan köra en intensiv tvådagars-utförsäljning. Jag har länge varit sugen på deras lager-två-tröjor och underställ. Sköna material och snygga färger! Houdini är ett outdoor-märke som är väldigt populärt hos klättrare. Materialmässigt och kvalitetsmässigt påminner det en del om Cintamani som börjar bli populärt hos islandshästryttare även i Sverige.

Jag anlände vid 8:30 och då ringlade sig kassakön lång och mycket var redan slut! Bland annat de finaste underställen. Det slutade med att jag gick därifrån utan ett enda plagg, men däremot med en vandringsryggsäck från Lundhags, sänkt från 1 400 till 500 och med läxan lärd:

Utförsäljningar ska besökas i tid, god tid!

Varför gör då företagen sådana här utförsäljningar istället för att bara ha ”lite rea”?

  • Lagertömning, att hålla varor på lager kostar pengar och binder kapital!
  • Varumärkeskännedomen ökar när det blir en liten hype.
  • Tidsbegränsade erbjudanden = välkänt säljknep!
Som konsument har vi chansen att fynda, mycket av priserna var 50% av rek ut-pris. I detta fall innebar det visserligen fortfarande priser på 600 – 1000 SEK på de flesta tröjorna. För mig som har en hel del funktionsplagg och har prövat ännu fler blir jag då rätt kräsen. Risken är dock att känslan av fyndläge gör att man köper varor som man annars hade valt bort, så precis som vid mellandagsreor: Tänk efter en extra gång!

åter till rubriken: är det ett Win Win koncept? Ja, under förutsättningen att konsumenten inte går i fällan att köpa saker som den ångrar, eller går därifrån tomhänt och besviken, samt att varumärket lyckas skapa en tillräckligt stor publicitet och därmed lockar dit tillräckligt med folk!

Jag blev i alla fall nöjd, trots att jag missade de snygga underställen och istället gick därifrån med denna:

;

20121101-231352.jpg

Ska jag äntligen lyckas fjällvandra nästa sommar?

1 reaktion på ”Utförsäljningar = Win Win?”

  1. Rea betyder inte att det är ”billigt”. Ryggsäckar behövs i alls storlekar , från att förvara termosen i till den största när man skall rymma hemifrån :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen