Vilse i skogen…

För några veckor skrev jag om hur jag planerade att testa på Orientering för första gången sedan gymnasiet. Idag var det då dags!

 

Började min orienteringskarriär med att cykla vilse ett antal gånger på vägen från City till Järlagården (som ligger på väg mot Älta). Kom dock fram relativt smidigt, bestämde mig för att pröva på medelbana – kort, och kom snabbt ut i skogen. Hittade snabbt till första kontrollen och kände att allt flöt på, men sen tog självförtroendet över, jag läste kartan konstigt och sprang helt fel. Det blev den första omvägen.

 

Kontroll fyra och fem låg istället mitt uppe på några bergstoppar utan några stigar som kunde identifieras och därmed hjälpa till med hur kartan skulle passas. Det var då någongång jag insåg att jag nog skulle behöva en kompass. Tog tillslut kontroll nr fem, men gav mig sen av åt fel håll igen och det blev omväg nummer två…

 

Sammanfattningsvis tog jag banan beståendes av 7 kontroller och 3 km på 51 minuter. Inte sådär fantastiskt med andra ord. Men jag hade roligt och det blir revansch om två veckor!

 

Nu är benen lagom möra efter sammanlagt 18 km cykling och så nästan en timmes orientering. Soffläge och ESC-semi är det som gäller!


1 reaktion på ”Vilse i skogen…”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen